af | maj 20, 2022 | Cases

NJORD@BLOX sætter fokus på naturen, klima og fællesskaber i byen

KUPPELDERIVHUS MED PLADS TIL DRØMME OG FANTASI PÅ OFFENTLIG LEGEPLADS

En bemandet legeplads har i de sidste par år arbejdet intensivt med at begrønne deres område. De har plantet træer, bærbuske, blomster og sat plantekasser op. Alt sammen med henblik på at give børnene adgang til et grønnere miljø, og vise dem, hvor nemt det kan være, selv at dyrke noget.

Og det er noget børnene holder af. Personalet på legepladsen oplever, hvordan børnene selv søger de grønne gemmesteder, hiver radiser op og i det hele taget elsker, at have fingrene begravet i mulden.

For at styrke børnenes interesse for naturen, ønsker pædagogerne at supplere deres tiltag med et større kuppeldrivhus. I kuplen skal der forspires, sås og høstes. Men der skal også være plads til, at børnene bare kan trække sig tilbage, og nyde den ro og omfavnende sansemæssige oplevelse, det er at være i kuplen. Med krydderurter, tomater og forskellige blomster, vil der dufte fantastisk.

Samtidig vil solens stråler spille i de farvede ruder, skabe nye spændende skygger og mønstre og stimulere fantasien hos alle børnene.

Projektet er sat til forår 2023