af | aug 24, 2020 | Nyheder

Høj kvalitet i produkt, produktion og relationer, har været omdrejningspunktet for en rækker møder hen over sommeren 2020, der nu endelig bærer frugt i form af et strategisk partnerskab mellem NJORD og design- og kunstgruppen N55        

Siden etableringen af NJORD i begyndelsen af 2020, har vi ledt efter et designteam, der kunne opfylde ønsket om at skabe et rum til at gro ud fra principperne om bæredygtighed, brugerinddragelse, modularitet og et urbant design tilpasset fællesskaber i fokus. Vi er stolte over at kunne præsentere NJORDs designtrio (fra venstre) ingeniør og Ph.D. Anne Bagger, kunstner og designer Ion Sørvin, arkitekt og Ph.D. Anne Romme er vi nået i mål.

Designgruppen har i mange år arbejdet på at udvikle et unikt byggesystem: Spaceplates. Byggesystemet bidrager ikke alene til et smukt rum til at gro – det opfylder også kravene til bæredygtighed; det har en lang holdbarhed, det er let at reparere og renovere, det kan skilles ad og det består af fornybare materialer. Samtidig har de indtænkt brugerinddragelsen i deres konstruktion af drivhuset. Brugeren inviteres med et stykke af vejen i formgivningsprocessen, og kan dermed sætte sit eget individuelle præg på drivhuset.

Drivhusene er endnu kun på prototype-stadie. Men i i den nærmeste fremtid vil NJORD og N55 i samarbejde udvikle på husene, så de forhåbentlig bliver klar til at komme på markedet i løbet af 2021.