af | nov 24, 2020 | Nyheder

Vi er så stolte! Snart skal vi i gang med opsætning af vores første drivhus til fællesskaber – Dome of Life – i umiddelbar nærhed af Prags Boulevard, Kbh. Det er bl.a. Growing Pathways og CARE, der står i spidsen for at skabe et mødested for bynatur, mennesker og lokal bæredygtighed.

Fra foråret 2021 og de næste tre år, vil Dome of Life give plads til planter, møder, workshops, læring, frøbytte og et samvær mellem mennesker på tværs af alder, køn, sprog og kultur. Ikke kun på Ama’r, men også hen over landegrænser. Denne flotte ambition har sit afsæt i NGO’en CARE, der arbejder med udvikling i bl.a. Ghana, Kenya og Uganda. CARE ønsker, at vi skal opleve og forstå, hvad der sker uden for vores eget lille hood og inspireres af andre menneskers liv, drømme og handlinger. Vi skal høre de lokale historier fra Niger, og derigennem skabe forståelse for, hvad klimaforandringer betyder i Niger og andre steder på vores fælles klode. Og CAREs samarbejdspartnere vil til gengæld få indblik i det liv, der leves i og omkring Prags Boulevard. Dome of Life skal skabe glæde og være en fælles port til fremtiden.

Men inden vi i NJORD går i gang med at lave de endelige tegninger og beregninger, skal de fremtidige brugere af fællesskabsdrivhuset naturligvis have mulighed for at sætte deres præg på både design og funktionalitet. Vi kan gøre os nok så mange tanker om, hvordan et fællesskabsdrivhus skal anvendes. Men forestillinger stemmer sjældent overens med virkeligheden. Vi havde nok aldrig forestillet os, at Dome of Life også skal bruges til at skabe mellemfolkelig forståelse mellem det europæiske og afrikanske kontinent. Derfor ved vi heller ikke, hvordan den endelige form skal se ud. Hvilke farver der skal anvendes. Eller hvordan det skal indrettes, for at leve op til de forventninger og forhåbninger som gruppen omkring CARE og Growing Pathways har.

Vi ved kun, at vi rigtig gerne vil være med til at skabe et NJORD fællesskabsdrivhus, der sprudler af liv og samvær mellem mennesker og planter. Derfor ser vi også frem til en indsigtsgivende workshop den 3. december, hvor fremtidige brugere af fællesskabsdrivhuset skal stille kritiske spørgsmål, komme med gode ideer og sætte deres endelige præg på Amar’s Dome of Life. Vi glæder os til samarbejdet og til at se det endelige resultat.