af | jan 19, 2021 | Nyheder

Manuskriptforfatter og instruktør Anna Emma Haudal bor med sin mand Robert Kjær Clausen, der er billedkunstner og gartner, på en gård i det smukkeste istidslandskab i Odsherred. Da de allerede har en stor permakultur-køkkenhave og ved en masse om at dyrke grøntsager til selvforsyning, var det oplagt at spørge dem, om de havde lyst til at teste NJORD kuppel-drivhus for os. Og det havde de heldigvis.

En kold januardag blev en høj mellem græssene får så endelig udpeget som fremtidigt hjem for Den Levende Kuppel. Og Anna Emma og Robert gik i gang med at finde ud af, præcis hvordan deres kuppel skal designes. Inspirationen var arabiske og katolske mosaikker – og resultatet taler for sig selv. Man kan næsten ikke forestille sig at det bliver smukkere. Men lad os se. Alle der får et kuppe-drivhus, har jo muligheden for at designe drivhuset, på den måde de selv ønsker det.

Gennem et år skal Robert og Anna Emma undersøge, udforske og udfolde, hvor meget der kan dyrkes i kuplen. Der er så mange spørgsmål, de skal hjælpe os med at besvare: Hvordan der kan dyrkes? Hvordan indretter vi det? Skal det være vertikale dyrkningssystemer? Eller kalder kuppel-drivhuset på permakultur? Eksperimentet skal være med til at sætte retningen for den videre udvikling af både kuppel-drivhuset og det interiør, der følger med.

Vi glæder os så meget til at følge testen af Den Levende Kuppel – gravearbejdet er gået i gang, så nu venter vi blot på, at der trykkes på produktionsknappen.